Beschrijving
Oester weetjes:
Yerseke is de bakermat van de Zeeuwse oestercultuur. De oester leeft in de Zeeuwse wateren en is eetbaar. De schelp bestaat uit twee delen en zitten gebogen tegen elkaar. De buitenkant is ruw, grijs kleurig en hard; aan de binnenkant bevindt zich het “vlees” dat kan variëren van romig beige tot grijs kleurig. Oesters worden zowel rauw, gegratineerd of gekookt in verschillende gerechten geserveerd. Voor kenners een ware delicatesse.
De Zeeuwse oester geurkaas
Geen lege schelp is identiek en wij geven ze een nieuw leven. De prachtige schelpen zijn speciaal voor u geselecteerd en eerst grondig gereinigd. In de ambachtelijke kaarsenmakerij van Tragel werken mensen met een geestelijke beperking. Hier worden de schelpen gevuld met zuivere paraffine geur parels. Vervolgens worden de kaarsen door creatieve mensen verpakt in een prachtige originele oestermand. Resultaat is een prachtig Zeeuws op maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerde en natuurlijk oestergeschenk.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.